Categorie: TIPS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Vrijdag 29 April 2011 at 12:10 pm

HABIB KOITÉ & BAMADA en SIERRA MAESTRA in De Melkweg.

Habib Koite Shuffle Play in de MelkwegSierra Maestra
Tip van de redactie (voor foto's klik voor vergroting)

Donderdag 5 mei vindt de eerste special plaats van Shuffle.Play, hét platform voor ‘cool music from all over the world'. Tijdens deze Afro-Latin Special zijn twee muzikale grootmachten te zien: één van de populairste, hedendaagse wereldsterren uit Afrika: Habib Koité en de meest toonaangevende son band uit Cuba: Sierra Maestra. De avond staat in het teken van de gedeelde cultuurgeschiedenis van Afrika en de Caraïben. Want net zoals de Cubaanse muziek niet had kunnen bestaan door de stevige invloed van Afrika, is veel Afrikaanse muziek op haar beurt geïnspireerd door de Cubaanse muziek.

Het is een doublebill. Voor 22 euro ex lidm!
Met één ticket zijn beiden concerten in de Oude Zaal, te bezoeken.

HABIB KOITÉ & BAMADA (MALI) + FATOUMATA DIAWARA (SOLO) Oude Zaal 20.30 uur € 22 + Lidm. DJ JUMANNE (THISISAFRICA.ME)
Eén van de populairste, hedendaagse wereldsterren uit Afrika keert deze avond terug naar de Melkweg. Koité geldt in Mali als een van de pioniers van de modernisering en verbindt het beste van het rijke Malinese erfgoed met de betere moderne popmuziek. Niet alleen werd hij hiermee in Mali een gevierd ster, ook ver buiten de grenzen van Mali vond zijn muzikale betoog veel weerklank. Met zijn sprankelende, virtuoze gitaartechniek en zachte, melodieuze stem heeft hij in de afgelopen jaren over de hele wereld een vaste schare liefhebbers opgebouwd. Het voorprogramma bestaat uit een soloshow van Fatoumata Diawara, die haar 'new wassoulou folk' met pop en jazz mixt.

SIERRA MAESTRA (CUBA) Oude Zaal  21.30 uur € 22 + lidm. DJ MAURI
De meest toonaangevende son band uit Cuba komt in de Melkweg hun 30-jarig bestaan vieren én hun nieuwste album, ‘Sonando Ya', ten gehore brengen. Deze sterren van de Cubaanse muziek zorgden als kenners en liefhebbers voor een enorme herwaardering van de oude son-stijl; een vorm van afrolatin muziek die wereldwijd een grote impact zou krijgen. De mannen van Sierra Maestra zijn de onbetwiste pioniers in de heropleving van deze stijl voor jongere generaties en zijn samen verantwoordelijk voor de succesvolle herintroductie ervan in de mainstream van Cuba - en ver daarbuiten.

SHUFFLE.PLAY
In een tijd waarin grenzen vervagen en de jeugd over de hele wereld zich al lang niet meer druk maakt om de hokjes die hun voorouders ooit ingedeeld hebben, zet de Melkweg met Shuffle.Play een platform neer voor ‘cool music from all over the world'. Onder deze noemer wordt kwalitatief hoogstaande muziek van over de hele wereld gepresenteerd, die zowel vernieuwend als vintage kan zijn en zowel populair als underground. Shuffle.Play daagt het publiek uit om het onbekende te verkennen en zich open te stellen voor een verrassend nieuw geluid, waar dan ook vandaan.
www.facebook.com/shuffleplaymelkweg
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.