Categorie: VERWACHT

Maandag 02 Mei 2011 at 2:17 pm

Cubop City Big Band zet Colombia centraal in tweede Otro Mundo serie

Tip van de redactie.

Cubop City Big Band nodigt voor hun nieuwe productie Otro Mundo II niemand minder uit dan harpist, bandleider en vertolker van Musica Llanera bij uitstek; Edmar Castañeda. Musica Llanera, de volksmuziek van de veeboeren in Colombia en Venezuela is weliswaar afkomstig uit de grensstreek tussen Colombia en Venezuela, maar populair in heel Colombia. De muziek wordt gespeeld op de Colombiaanse harp en heeft verwantschap met de Venezolaanse Joropo en Antilliaanse Tumba.
De stijl van Edmar Castañeda is uniek. De Zuid-Amerikaan mengt in zijn spel latin jazz en traditionele Colombiaanse muziek. Sinds hij in 1994 naar Amerika verhuisde, is Castaneda uitgegroeid tot een wereldwijd begrip in de jazzwereld.

Cubop City Big Band is één van de meest vooraanstaande salsa- en latin jazzformaties in Europa. Her ensemble werd in 1995 door drummer en percussionist Lucas van Merwijk opgericht en is genoemd naar de New Yorkse club ‘Cubop City'. Hier traden in de jaren ‘ 40 en '50 grootheden als Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Chano Pozo op.
Otro Mundo II gaat op woensdag 4 mei op het podium van Grounds in Rotterdam van start met een sneak preview. Het optreden wordt voorafgegaan door een interview met de muzikanten, afgenomen door journalist en muzikant Rik van Boeckel. Hierna zal Otro Mundo II op vrijdag 6 mei te zien zijn in De Doelen in Rotterdam; op zaterdag 7 mei in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk; op donderdag 12 mei in het Rabotheater in Hengelo; op vrijdag 13 mei in Rasa, Utrecht; op zaterdag 14 mei in het KIT Theater in Amsterdam en op zondag 15 mei op het Jazzfestival in Amersfoort.
De serie concerten van Otro Mundo II maakt deel uit van het Dutch Latin Collective waarbij een drietal ensembles uit Nederland zich verenigen om latin muziek nog verder te ontwikkelen en de bekendheid ervan te vergroten. Meer informatie over Cubop City Big Band, Otro Mundo II en het Dutch Latin Collective is te vinden op www.dutchlatincollective.nl.

Drums & Timbales: Lucas van Merwijk, Bongo: Marco Toro, Conga: Nils Fischer, Piano: Marc Bischoff, Bass: Mick Paauwe, Trumpets: Rini Swinkels, Rik Mol, Joe Rivera, Charlie Biggs, Trombones: David Rothschild, Ilja Reijngoud, Frans Cornelissen, Juliana Gralle, Saxes: Rolf Delfos, Milan Bonger, Cyrille Oswald, Wouter Schueler, Gerrit Jan Binkhorst Vocals: Yma America, Alberto Caicedo
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.