Categorie: CIRCUS EN SHOW, TIPS

Vrijdag 06 Mei 2011 at 10:05 pm

Zeven dagen circustheater in het hart van Rotterdam

Rotterdam Circusstad foto Joke Schot Rotterdam Circusstad foto Joke SchotRotterdm Circusstad foto Joke Schot

Tip van de redactie met foto's van joke Schot (klik voor voor vergroting)


Na een succesvolle eerste editie in 2010 strijkt het Circusstad Festival deze meivakantie weer neer op het Schouwburgplein en in de Rotterdamse theaters. Internationale topproducties uit onder meer Australië, Colombia, Finland en Frankrijk staan ook dit jaar weer naast jong talent. Tijdens Circusstad Festival draait het allemaal om circustheater; de nieuwste vorm van circus waar dans, acrobatiek, jongleerkunsten, theater en muziek moeiteloos met elkaar gemixt worden. Met als resultaat spectaculaire en betoverende voorstellingen voor jong en oud. Ze komen vaak wel met een waarschuwing: ‘Please don't try this at home'.

Circa foto Joke Schot Goos & Gabriel foto Joke Schot Vrienden van de Wetenschap foto Joke Schot

Vanaf 2 mei verrijzen dit jaar maar liefst zeven dagen lang tenten op het Schouwburgplein. Daarnaast halen de Rotterdamse Schouwburg en het Luxor Theater circus binnen hun muren. Niet alleen de crème de la crème van de internationale circustheaterwereld vertoont zijn kunsten, ook studenten van de opleiding Circus Arts van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, artiesten van Circus Rotjeknor en deelnemers aan de circusactiviteiten in de Rotterdamse wijken laten zien wat zij in hun mars hebben. Bezoekers die willen uitvinden wat hun eigen circustalent is, kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de vele workshops en de Circuswerkplaats.

Voorproefje van het programma
Bijzonder trots is Circusstad op de komst van Race Horse Company. Deze drie jonge honden uit Finland veroveren met hun explosieve show Petit Mal Europa. Overal waar ze komen, krijgen ze staande ovaties voor hun energieke en vernieuwende voorstelling. Tijdens Circusstad Festival zijn ze voor het eerst in Nederland te zien. Maar er is ook Nederlands talent met Goos en Gabriël. De Nederlandse Goos vertrok jaren geleden naar Montreal om clown te worden. Na een carrière bij Cirque du Soleil maakte hij nu met Argentijn Gabriël de bijzondere en theatrale clownsvoorstelling Adios; een show waar het publiek stil van wordt, maar waar gelukkig ook veel te lachen valt.

Circusstad Festival, zeven dagen circustheater in het hart van Rotterdam
Periode: 2 t/m 8 mei 2011
Locatie: Schouwburgplein, Rotterdamse Schouwburg, oude
Luxor Theater, nieuwe Luxor Theater
Prijs: Varieert per voorstelling. Met gratis toegankelijke onderdelen
Meer informatie: www.circusstad.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.