Categorie: WERELDMUZIEK

Maandag 09 Mei 2011 at 1:37 pm

C.D Recensie Tango Extremo-Fantango

2011-05/tango_extremo.jpg

Tango Extremo-Fantango

Label:JWA

Door Rik van Boeckel

Fantango is het 5e album van Tango Extremo dat werd opgenomen in Buenos Aires en Amsterdam. De groep, opgericht in 2003 door violiste Tanya Schaap, speelt geen doorsnee tango maar mixt verschillende stijlen zoals klassiek, jazz en Braziliaanse muziek met tango. De groep is in feite een exponent van de Tango Nuevo, een beweging binnen de tango die andere stijlen exploreert. Twee composities van Piazzolla zijn voor dit fantasierijke album bewerkt: Fuga y Mysterio en Oblivion die mede door het saxofoonspel van Ben van der Dungen een jazzy karakter krijgen. Daarnaast verheft de groep Harry Bannink's Muis in de Supermarkt tot tango. Een andere uiterste is de door Onno Krijn gecomponeerde twaalf-achtste, een ontmoeting tussen tango en Afro Jazz waarin de minder bekende Afrikaanse roots van de tango boven komen drijven. Escorregando is een vrolijke tango brasileiro van de Braziliaanse componist Ernesto Nazareth. De bijzondere bijna jazzy uitvoering van Don't Cry For Me Argentina krijgt tot slot zelfs even een latin jazz tintje. Dit is geen album voor tango puristen maar een extreme verkenning van wat mogelijk is binnen de Tango Nuevo.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.