Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TERUGBLIK

Woensdag 12 Oktober 2011 at 9:20 pm

“Jeans 21 – Grown Up” is meer dan volwassen

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P

De theatervoorstellingen van het gezelschap "Jeans" zijn de laatste jaren steeds meer gegroeid en een jaar of twee geleden viel het mij al op dat het een steeds beter uitgebalanceerd gezelschap werd, maar wat ze met "Jeans 21 - Grown Up" hebben bereikt overtreft elke verwachting. Met deze nieuwe show die onlangs in de zo sfeervolle Rijswijkse Schouwburg in première ging toont het gezelschap aan meer dan volwassen te zijn. De show is simpelweg geweldig. De balans in de stemmen, de timing, het orkest, de choreografie het is allemaal tot meer dan in de puntjes perfect verzorgd. Voor de liefhebbers van een avond heerlijke allround entertainment is "Jeans 21 Grown Up" de3 perfecte avond uit. Het is een theatershow waarin elke toeschouwer wel iets van zijn/haar gading vindt. En het mooie is het zijn allemaal aanstormende talenten die in de komende jaren terug zullen keren in leading rollen in grote producties.

In "21-Grown Up" zien we de vier heren (Jorginho Paunussa, Micha Kiek, Diederick Ensink en Bennie Hölzken) en vier dames (Eileen Schilder, Tibisay Mercera, Roos van Breukelen en Sarah van der Meer) die dit seizoen de vocal cast van Jeans vormen. Ze worden ondersteund door een geweldig 5 mans band o.l.v. Wikke van Wershoven. Ze vertolken werkelijk het meest uiteenlopende materiaal van Fred Astair ("Puttin on the Ritz") tot Michael Jackson ("The Girl is mine"), van Robert Palmer ("Addicted to love"), met dito Palmer clip aankleding, tot Sting ("Englishman in New York"). Maar ook voor het veel gecompliceerdere werk van bijvoorbeeld Sarah Brightman en Andrea Bocelli ( "Time to say Goodbye") tot het perfect uitgevoerde Prince nummer Musicology wordt niet geschuwd. De Jeans cast is tot heel veel in staat. Dat de avond niet alleen maar serieus is moge blijken uit Kabouter Plop's "Kabouterdans" maar ook in anders stukken blijkt ruimte voor een komische noot. Wel vind ik dat regisseur/choreograaf Perry Dossett de humoristische momenten iets meer door de hele show had mogen larderen en niet louter na de pauze. Maar een kniesoor die daar over valt. Dat deze formatie van Jeans een paar geweldige stemmen herbergt blijkt als er flink uitgepakt wordt, vooral in de stevigere rocknummers blijkt dat bijvoorbeeld Eileen zo in welke rockformatie dan ook de leadvocals kan oppakken, maar ook voormalig Benelux Next Top Model Sarah van der Meer heeft een dijk van een stem. Voor wat betreft de mannen is er eigenlijk niemand die minder is dan de rest. Ze zijn allen, ieder op een eigen discipline meer dan meesterlijk en als Mischa Kriek voor de fun even als Zorro "Djobi, Djoba" vertolkt blijkt dat de echte Zorro toch in deze productie te vinden is.
Met 50 songs over de hele avond komt vanzelfsprekend met regelmaat iets verrassends voorbij en als dat dan ook nog eens of op zeer originele- of op verrassend mooie wijze gebracht wordt zoals "Ketelbinkie" het prachtige lied over het Rotterdamse Straatschoffie van Anton Beuving door Diederick Ensink dan heb je echt het gevoel dat je bij "Jeans 21 - Grown Up" iets heel bijzonders hebt meegemaakt. Een avond muzikale magie met passie die je moet meemaken. Vanaf eind oktober zal naast talloze eerdere producties op cd of dvd ook deze geweldige productie op dubbel-cd verkrijgbaar zijn. Ik verwacht dat die veel verkocht zal gaan worden.

U vindt meer informatie op de WEBSITE.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.