Categorie: THEATER, CABARET, INTERVIEW, MUZIEK

Woensdag 19 Oktober 2011 at 10:34 pm

Diva Sodano on tour

Veronique Sodano (Foto: Hans Speekenbrink) Veronique Sodano (Foto: Hans Speekenbrink) Veronique Sodano (Foto: Hans Speekenbrink)

Tekst door Bernadette van den Hooven, met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

In het kader ‘aanstormend talent' rijst de ster van comedienne en zangeres Veronique Sodano. De 33-jarige diva studeerde in 2005 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium, behaalde in 2006 de overwinning op het Camuz kleinkunstfestival en sleepte een jaar later de Holland Casino Podiumprijs in de wacht. Momenteel gaat Sodano de kleinere theaters in onder andere Den Haag en Amsterdam langs met haar productie ‘Zet je Schrap'.

"Ik hou van gaan-gaan-gaan, in een lekker snel tempo!" Veronique Sodano en haar enorm lange, wijdstaande rok ploffen neer in de kleedkamer. Onder die opzichtige diva-rok piepen doodnormale gymschoenen tevoorschijn. Precies zoals Sodano zelf ook is. Wanneer ze - en dat gebeurt niet zelden - vergeleken wordt met Karin Bloemen, wil ze graag iets meer benaderbaar blijven: "Ik hou van de combinatie GAAN en gewoon praten."

In de voorstelling ‘Zet je Schrap' is alles door Sodano zelf geschreven. De productie is muzikaler dan ooit en wordt ondersteund door een band. Het persoonlijke tintje van de voorstelling moet het hebben van de kleinere zalen. Haar jazz-achtergrond, gevormd in de dagen aan het conservatorium, geeft kleur aan een lied. "Ik hou van genereus zingen, het moet authentiek zijn. Ik hou de dingen graag open."

Sodano gelooft in voorbereiding. "Als je goed geoefend hebt en alles precies weet, heb je veel meer vrijheid op het podium. Dat is de kunst: iets heel goed repeteren en het dan brengen alsof het echt is, spontaan, on the spot. De beste stand is een goede concentratie aan de ene kant en ontspanning en rust aan de andere."

Hoewel... rust? Sodano's krachtige persoonlijkheid is overwhelming, met name in de spotlights. "Ik moet wel opletten dat ik mensen de gelegenheid geef om de show te kijken. Ik ben nou eenmaal rechttoe rechtaan, ik hou ervan wanneer je geraakt wordt door iets, zo van, JAA!"

‘Zet je Schrap' speelt tot mei 2012 in diverse theaters. Klik hier voor een overzicht van de speellijst.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.