Categorie: JAZZ, MUZIEK, POP-ROCK

Zondag 25 November 2012 at 9:07 pm

Een heerlijke middag in L/V met de kruidige mix van gospel, blues, soul en country door de Holmes Brothers

The Holmes Brothers foto Rosaria Macri The Holmes Brothers foto Rosaria Macri The Holmes Brothers foto Rosaria Macri

Tekst Harm Tiddens met foto's Rosaria Macri (klik voor vergroting)

De Holmes Brothers stonden aangekondigd op het programma in Lantaren venster, met: ‘....staan garant voor een kruidige mix van gospel, blues, soul en country'. Prima plan dus voor een rustige herfstmiddag. Een paar uur voor het concert was ik in de lobby van het Parkhotel om een vriend af te halen voor het concert. En daar liep ik Wendell Holmes (gitaar, zang, piano) tegen het lijf nadat deze buiten was geweest om een sigaretje had gerookt. Enthousiast schudde hij me de hand denkend dat ik de taxichauffeur was die hem naar Lantaren Venster zou brengen.

Om 15.30 begon het concert ‘ Good evening, are you having a good time'. Het was tenslotte donker in de zaal. Dit was het begin van een prachtig concert vol gestapelde close harmony. Popsy Dixon (drummer, zang) nam loepzuiver de hoge partijen met zijn falset stem voor zijn rekening terwijl hij uitdrukkingsloos strak voor zich uit keek. Wendell Holmes was ondanks zijn recente kankerbehandeling de meest energieke van deze drie heren op leeftijd.

The Holmes Brothers foto Rosaria MacriThe Holmes Brothers foto Rosaria Macri The Holmes Brothers foto Rosaria Macri

Zijn gitaarspel was strak, warm en prachtig afgewerkt. Zijn jongere broer Sherman (Bas, zang) is wat meer getekend door het leven. Hij liep onzeker en maakte niet echt een uitgeslapen indruk. Schijn bedriegt! Hij zingt met een prachtige diepe warme soulstem terwijl hij met zijn onvermoeibare walking bas een solide groove onder alle nummer legt. Het repertoir was inderdaad een kruidige mix. Met name de soul en gospel nummers zijn juweeltjes. De blues rock achtige nummers overtuigden wat minder.

Bijzonder mooi was het door Popsy gezongen ‘A change is Gonna Come' waarmee hij Sam Cooke veel eer aandeed. Ook brachten de brothers een langzame gevoelige drie stemmige versie ten gehore van ‘I want you to want me'. De versie op you tube is bijna net zo mooi als de live versie! Mocht u nog een keer de kans krijgen om ze te zien moet u dat zeker doen. De heren lijken me voorlopig niet van plan om vrijwillig met toeren te stoppen. Tot die tijd zou u ook ‘Feed my Soul' kunnen aanschaffen om daar op een rustige zondagmiddag heerlijk van te genieten.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.