Categorie: CD-DVD, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Vrijdag 04 April 2014 at 4:05 pm

CD: Agnes Gosling, Caiz

Agnes Goslin, Caiz

Agnes Gosling

Cais
Brazil
Vier sterren

De Nederlandse zangeres Agnes Gosling ging, gegrepen door de muziek van Milton Nascimento, naar Brazilie om die verder te onderzoeken. En geinspireerd als zangeres  door Elis Regina, Nascimento's muze, besloot ze haar debuut Cais op te dragen aan de Braziliaanse componist. “Door hem heb ik een totaal andere song-stijl ontdekt,” zegt de aan Codarts afgestudeerde Gosling.

Ze arrangeerde een aantal van zijn composities zoals het fijnzinnige Caxangá, deze in samenwerking met pianist Gideon van Gelder die haar stem subtiel weet te kleuren. Haar stem leent zich heel goed voor Braziliaanse muziek. Dat wordt al meteen duidelijk in de sterke opener Vera Cuz maar ook in het door een kalimba (duimpiano) ingeleide Milagre dos Peixes. Je voelt de Braziliaanse natuur hier als het ware heel dichtbij. Soms is er een klassieke touch zoals in Theme Cais, een nummer als Lília klinkt heel verstild. Dat dromerige, dat subtiele hoor je in elk lied wel terug.


Rik van Boeckel voor Cultuurpodium.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.