Categorie: THEATER, MUSICAL

Dinsdag 02 Februari 2016 at 7:27 pm

NONSENS is een heerlijke feel good musical die juist nu zo broodnodig is

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

In tijden waarin angst voor talloze bedreigingen van welke aard dan ook ons steeds meer in de greep lijken te houden moet een avondje uit naar het theater ook werkelijk een avondje uit zijn. Een avondje uit waarbij je wegzakt in het pluche van de theaterstoel en je een voorstelling krijgt voorgeschoteld die je even helemaal uit het leven van alledag haalt. Zo’n voorstelling is: “NONSENS”.

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Met een werkelijk all star bezetting met Mariska van Kolck, Marjolijn Touw, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg als de vijf resterende nonnen in het klooster van Moeder Overste Zuster Maria Regina. Wat is het geval, Zuster Sonja had de vissoep voorzien van ingrediënten die er toe hebben geleid dat tweeënvijftig Zusters het leven lieten. Achtenveertig van hen zijn inmiddels ter aarde besteld, maar omdat Moeder Overste(Marjolijn Touw) het resterende geld wilde besteden aan een 70 inch flatscreen met soundbar, subwoofer en draadloos surround systeem, kunnen de resterende vier overleden Zusters niet ter aarde worden besteld en zijn ze voorlopig in de vriezer gelegd. Om deze vier kloostergenoten toch een waardige begrafenis te bieden heeft het resterend vijftal nonnen een idee bedacht. Er wordt een zaal gehuurd, het theater bij u in de buurt, en daar wordt een benefietavond georganiseerd om het ontbrekende bedrag bijeen te brengen. Elk der Nonnen zal haar bijdrage aan de bonte avond leveren met dien verstande dat Zuster Maria Byonce (Wieneke Remmers) als reserve achter de hand wordt gehouden. Zij is een nogal ietwat ongeleid projectiel, die vrij recent uit de Bijlmer is gekomen en tot de orde is toegetreden. Maar elk der Zusters heeft zo haar aardse verlangen om als ster in de show te mogen schitteren zoals Zuster Maria Pavlova (Renée van Wegberg) die haar balletkunsten met alle liefde wil tonen en Zuster Maria Amnesia (Brigitte Heitzer) die zelfs een buikspreek-act heeft ingestudeerd. Alleen Zuster Maria Futilia (Mariska van Kolck) houdt de rem er op en tracht de Zusters waardige Nonnen te laten zijn. Maar ook zij is een mens van vlees en bloed wat blijkt in “Roomser dan de Paus”.

In de aanloop naar de benefiet avond moet er nog heel wat geregeld en verbeterd en gaat er van alles mis, zo gaat Moeder Overste, geheel ongewild vanzelfsprekend, aan de poppers en gaat dien ten gevolge helemaal los. Het belooft dus nogal wat vooraleer alles in kannen en kruiken is en de vier laatste slachtoffers van de vissoep van Zuster Sonja ook hun laatste rustplaats hebben gevonden.

De musical “NONSENS” is werkelijk een aaneenschakeling van dolkomische momenten je bent nog niet uitgebulderd van de ene situatie of de volgende doldrieste dient zich al weer aan, dat doorspekt met leuke maar ook mooie gevoelige liedjes maakt van “NONSENS” een zeer geslaagd en misschien wel goddelijk avondje uit waarbij iedere bezoeker alle zorgen van alle dag even laat voor wat ze zijn, want het is: “NONSENS”time.

Voor speellijst en informatie zie: www.dommelgraafencornelissen.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.