Categorie: FESTIVAL, JAZZ, VERWACHT

Maandag 28 Mei 2018 at 11:41 am

CELEBRATING LIFE! Vanaf vrijdag Mini tournee TOON ROOS & FRIENDS 3 podia

Toon Roos Foto Hans Speekenbrink Hein van de Geyn Foto Hans SpeekenbrinkToon Roos Foto Hans Speekenbrink


Saxofonist en Bird Award winnaar Toon Roos viert het leven met zijn muzikale vrienden in een nieuw kleurrijk project. Celebrating Life is een afwisselend programma waarin Toon zijn liefde laat zien voor de jazz, fusion en popmuziek.

De avond begint met het akoestische kwartet van Toon met contrabassist Hein van de Geyn, die speciaal voor deze gelegenheid uit Zuid-Afrika overkomt. Het wordt een bijzondere reünie van deze groep, waarmee Toon in 2008 zijn standards album Love Revisited heeft opgenomen.

Na de pauze gaat Toon verder met zijn elektrische fusion-formatie in een funky programma, met naast vaste toetsenist Karel Boehlee ook topgitarist Peter Tiehuis.

Met deze bezetting heeft Toon in 2003 het album Free At Last opgenomen. In Celebrating Life speelt de groep repertoire dat bestaat uit eigen werk en funky classics, waaronder een tribute aan Al Jarreau en Steely Dan’s Walter Becker. Speciale gasten zijn vocalist Lo van Gorp en background vocals Simone Pormes, Debbie Helaha en Diana van Putten.

CELEBRATING LIFE

Toon Roos, internationaal gewaardeerd om zijn lyrische en intuitieve stijl van spelen, heeft in zijn muzikale loopbaan samengewerkt met grootheden als Joe Zawinul, Toots Thielemans, Ravi Coltrane, John Scofield en Ivan Lins, en heeft door Europa getourd als voorprogramma van Steely Dan. Met drum legende Peter Erskine van Weather Report heeft Toon zijn zesde album Angel Dance opgenomen. Toon won de Wessel Ilcken Prijs (de voorloper van de Boy Edgar Prijs) en de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook won hij de tweede prijs van The International Songwriting Competition in de Verenigde Staten met zijn compositie Reach For The Rose, met onder andere Branford Marsalis in de jury.

DJ TONY DANDRUFF
Toon gaat zelf na afloop van het concert als DJ Tony Dandruff achter de draaitafels om te zorgen voor een funky afterparty… swingen op de pop, soul, funk & fusion van tijdloze artiesten als Earth Wind & Fire, Stevie Wonder, Michael Jackson & Herbie Hancock… Dandruff - don’t stop till you get enough!

VRIJDAG 1 JUNI
BIMHUIS
AMSTERDAM

ZATERDAG 2 JUNI
LANTAREN VENSTER
ROTTERDAM

ZATERDAG 9 JUNI
TIVOLI VREDENBURG
UTRECHT
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.