Categorie: NIEUWS

Zondag 27 April 2008 at 6:23 pm

Wende Snijders wint Annie M.G. Schmidtprijs

Wende Snijders wint Annie M.G. Schmidtprijs

Wende Snijders heeft vanmiddag de Annie M.G. Schmidtprijs gekregen voor haar theaterlied De Wereld Beweegt. De Amsterdamse wethouder voor cultuur Carolien Gehrels reikte de prijs uit in Theater Bellevue in de hoofdstad. Nico Knapper was dit jaar voorzitter van de jury, die verder bestond uit Martine Bijl, Marnix Kappers, Robert Jan Stips en Rinske Wels. Over De Wereld Beweegt van tekstschrijfster, componist en vertolkster Snijders schrijft de jury: ,,Haar lied heeft een kop en een staart, een goede opbouw en het geeft haar volop de gelegenheid om uit te pakken. En het g ¡ ¡t ergens over.''

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en is voor het beste lied dat het voorgaande jaar in het theater is uitgevoerd. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en 3500 euro, beschikbaar gesteld door Buma Cultuur.

Luister in de Yukebox op deze pagina naar De wereld beweegtReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.