Categorie: FESTIVAL, JAZZ, POP-ROCK, VERWACHT

Donderdag 04 Juni 2009 at 07:00 am

Ijazz dit weekend met WAYNE HEDERSON, KYTEMAN, OLETA ADAMS, WOUTER HAMEL

Wayne Henderson op ijazz 2009-06/wouter_hamel_foto_hans_speekenbrink-0444.jpg Kyteman

Wayne Henderson, Wouter Hamel en Kyteman, foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting) 

5, 6 & 7 juni - IJAZZ AMSTERDAM

De tweede editie van IJAZZ gaat van start op 5, 6 en 7 juni 2009 in Amsterdam. Met internationale artiesten als: Oleta Adams, Matt Bianco, Cristina Branco, Carmen Souza, Erik Truffaz, Incognito, The All Star Jazz Crusaders, Deodato, Gabriel Rios, José James en Terry Callier en nationale jazz en crossover sensaties als: Kyteman, Wouter Hamel, Sabrina Starke, Room Eleven, Zuco 103, Benjamin Herman, Lils Mackintosh/Clous van Mechelen, Boris, Edwin Rutten, Eric Vloeimans en Monsieur Dubois staat het IJAZZ festival garant voor een bijzonder muziekweekend met internationale allure.

ALL STAR JAZZ CRUSADERS MET WAYNE HEDERSON EN NDUGU CHANCLER OP IJAZZ FESTIVAL
legendarische jazzformatie dit weekend in Amsterdam

Medeoprichter en trombonist Wayne Henderson (foto) scoorde met The Jazz Crusaders diverse wereldhits, met als hoogtepunt ‘Street Life’ eind jaren ’70. Hun legendarische drummer Leon Ndugu Chancler speelde samen met Miles Davis, Herbie Hancock, Frank Sinatra en Thelonious Monk en drumde op Michael Jackson's hit 'Billy Jean'. Deze twee jazziconen maken deel uit van de wereldberoemde formatie, die onder de naam All Star Jazz Crusaders zaterdag 6 juni naar Nederland komt, tijdens het IJAZZ festivalweekend in Amsterdam.

Bandleider Henderson wordt verder vergezeld door o.a. trompettist Tom Browne, bekend van zijn hit 'Funkin' for Jamaica' en Patrice Rushen, de eerste vrouwelijke  Music Director van de Grammy en de Emmy Awardshows, creatief leider van Janet Jacksons wereldtour 'Janet' en een gelauwerd componiste en artieste. 'Forget Me Nots' is Rushen's bekendste hit, die door door de bewerking van Will Smith in 1997 als 'Men in Black' opnieuw wereldwijd succes oogstte. The All Star Jazz Crusaders brengen volgend weekend op het IJAZZ festival in Amsterdam een ode aan Miles Davis.

YOUNG TALENT STAGE

Naast een programma boordevol grote namen biedt IJAZZ ook ruimte aan jong talent om zich te presenteren aan een groot publiek. Op de Young Talent Stage kan het publiek drie dagen lang genieten van het grootste talent van eigen bodem, waaronder bands van het Junior Jazz College en Junior Swing, Jazz Juniors, Jazz Groove, Jazz Generation (van de Muziekschool Amsterdam) alsook de finalisten van de ‘Keep an Eye Jazz Award’ (Conservatorium van Amsterdam).  

Winnaar van de ´Keep an Eye Jazz Award 2009´, de band ‘WEIZZ’ krijgt een speciaal plekje op het Jazz Dock op zondag 7 juni.

Dagelijks wordt er een IJAZZ Award uitgereikt aan het grootste talent. De winnaars van deze stimulansprijs worden gekozen door een vakjury en winnen naast de eer een optreden met Wouter Hamel tijdens diens clubtour in het najaar. 

Neerlands trots: NATIONAAL JEUGD JAZZ ORKEST

Het afsluitende optreden op de vrijdag wordt verzorgd door Neerlands trots: het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), opgericht door Peter Guidi (tevens oprichter van Junior Jazz College en de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam en programmeur van de Young Talent Stage). Het NJJO is een big band met Nederlands toptalent tot 21 jaar. Het doel van het NJJO is om jongeren met talent te inspireren en verder te brengen in de jazzwereld. Het NJJO wordt internationaal gezien als het visitekaartje van de Nederlandse jazz. Het orkest speelt een verscheidenheid aan speciaal gearrangeerde en dynamische composities. De gastsolisten en ‘inspirators’ van het NJJO zijn o.a. Bart van Lier, ‘professor masterclasses’ met een imposante staat van dienst als trombonist, docent en saxofonist en Toon Roos, één van de beste tenor- en sopraansaxofonisten van Europa. De Young Talent Stage wordt zaterdag 6 juni afgesloten door de Jazz Focus Big Band en op zondag 7 juni door Jazzmania, beide veelbelovende en prijswinnende big bands.


VRIJDAG 5 JUNI:

Room Eleven, Deodato

Incognito, Boris & band, 

Sabrina Starke, 

Benjamin Herman Kwartet,

Bennink, Borstlap & Glerum

Eric Vloeimans’ 

Gatecrasher, The Bahama Soul Club, e.v.a. 

ZATERDAG 6 JUNI:

Kyteman''s Hip Hop Orchestra, All Star Jazz Crusaders, Zuco 103

Nicola Conte Combo, Eric Truffaz'' Paris Project, The Lils Mackintosh band, Knobsticker, e.v.a.

ZONDAG 7 JUNI:

Cristina Branco,

JOC feat. Oleta Adams

Matt Bianco, Carmen Souza, Gabriel Rios feat. Jef Neve & Kobe Proesmans, Edwin Rutten jazz vocals & familiejazzconcert, José James, Wouter Hamel, Terry Callier

Polar Bear, The Ploctones, e.v.a.

IJAZZ

Vrijdag 5 juni, zaterdag 6 juni & zondag 7 juni

NDSM Werf, Amsterdam

www.ijazz.nl

Kaartverkoop
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.