Categorie: FESTIVAL, OEROL

Dinsdag 16 Juni 2009 at 07:41 am

Oerol: "Ze kwam binnen door het kelderraam"

Ze kwam binnen door het kelderrraam II (foto Eddy Westveer) In Stallatie (foto Eddy Westveer) Valerie van Leersum en Ellen Kromhout (foto Eddy Westveer)

Tekst Ella Westveer met beeld van Eddy Westveer (klik voor vergroting)


"Ze kwam binnen door het kelderraam"
Een installatie door Valerie van Leersum en Ellen Kromhout. Midden in een weiland tussen Lies en Formerum aan Zee staat een wit huisje. Het is één van de speciale kleine voorstellingen die je tijdens Oerol al fietsend op je route vindt.

Op vertoon van je festivalpaspoort dagelijks toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur.
Door de combinatie van een stilstaand beeld met ingrediënten als omgeving, reflectie, het weer en niet te vergeten de bezoekers ontstaat er bij het bezoek aan het huisje een metamorfose naar een bewegend beeld.

Bezoekers installatie Ze kwam binnen.... (foto Eddy Westveer} Ze kwam binnen door het kelderrraam (Foto Eddy Westveer) Ze kwam binnen door het kelderraam (foto Eddy Westveer)

Hierdoor wordt het publiek de grootste kunstenaar. De installatie is een samenwerking van Valerie en Ellen. De twee kunstenaars hebben hun krachten harmonieus gebundeld. Het door hun bedachte en gebouwde huisje klopt van alle kanten. Met de titel wordt een theatrale toevoeging gesuggereerd die ontstaat zodra je door het "kelderraam" naar binnen kijkt. De bezoekers maken ieder hun eigen verhaal. Bovendien zijn er bijna dagelijks gastkunstenaars die zeer verrassend in het beeld ingrijpen. De reacties van de bezoekers zijn zeer uitgesproken.
Nog te zien doorlopend tot en met 21 juni op Uleplak.

www.valerievanleersum.nl
www.rauser.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.