Categorie: Default

Zondag 16 Januari 2022 at 8:44 pm

CD: Michael Varekamp Spirits

Michael Varekamp Spirits cultuurpodium.nl

Michael Varekamp

Spirits

Sound of Arts Records

Jazz

Door Rik van Boeckel voor Cultuurpodium.nl

Zoals de titel van dit album al aangeeft vertellen de vijf lange tracks het muzikale verhaal over de spirituele achtergrond van trompettist/componist Michael Varekamp. Hij is geïnspireerd door Miles Davis, Louis Armstrong, Wayne Shorter en Toumani Diabate. Dat hij voor theater en film schrijft, is goed te horen in de bijna meditatieve instrumentale composities waarvan hij de eerste Native Tongues met toetsenist Wiboud Burkens schreef. De titeltrack begint met de rustige drumroffels van Erik Kooger. Voor Varekamp is dit album een soort innerlijke reis, uitgedrukt door zijn prachtige en zeer heldere spel op trompet en flugelhorn, soms ook in samenspraak met tenorsaxofonist Dimitri Chapeau. En door een zeer ruime variatie aan klanken. Zoals ook in het uitmuntende meer dan 10 minuten durende Black Bolero. Wavemen, ook met Burkens gecomponeerd, wordt gespeeld op een heel langzaam tempo! Zo ook de bijzonder mooie slottrack Blue People waarin een subtiel ritme te horen is. 

 
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.