Categorie: MUZIEK, OEROL

Zondag 21 Juni 2009 at 11:09 am

"Dansen aan de Oerol Zee"
Bløf in concert

Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf Pakal Jakobsen op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer

Door Ella Westveer, met foto's van Eddy Westveer (klik voor vergroting)
Gezien 17 juni om 15.00 uur op het Groene Strand.

Ongeveer 7.000 bezoekers stonden woensdagmiddag samen gepakt op het Groene Strand om te kijken en luisteren naar één van de populairste bands van Nederland. Onder de bezoekers verrassend veel dagjesmensen die voor € 25 met de boot uit Harlingen waren overgekomen speciaal om dit concert mee te maken. Aan hen de lastige taak om snel te blenden met de festival-sfeer..

Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf Paskal Jakobsen op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer

Zanger en gitarist Paskal Jakobsen dacht dat er 15.000 mensen stonden, maar dat bleek een serieuze vorm van megalomanie. Toch vormt een massa van 7.000 mensen de absolute grens voor het Groene Strand.
Voor aanvang werd al opgeroepen om vooral lief voor elkaar te zijn. Dat is het Oerol publiek wel toevertrouwd!

Naar mijn mening, hoort een publiekstrekker van het formaat Bløf niet echt thuis op het Oerol festival. Het vernieuwende karakter van de band heeft al vele jaren geleden zijn kracht verloren. De kracht van de 4-mans formatie, met Paskal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink ligt de laatste tijd eigenlijk meer in het conceptuele werk zoals onlangs met UMOJA, waarbij daadwerkelijk iets inhoudelijks wordt toegevoegd.

Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer Bløf publiek op het Groene strand van Oerol, Foto Eddy Westveer

Aan het Oerol strand speelde Bløf nu vooral het oudere repertoire. Zo kwamen hun schlagers voorbij als Aan de Kust, Dansen Aan De Zee, en Blauwe Ruis. Het publiek was grotendeels enthousiast. De Zeeuwse band sloot af met Alles Is Liefde en dat werd uit volle borst en met de handen in de lucht meegezongen.

www.oerol.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.